fredag 14 september 2012

Moderater bygger leksaksjärnväg i KungsörNu ska det bli en rejäl järnvägsinvestering i Kungsör. Det handlar om en gigantisk modelljärnväg. I en gammal fabriksbyggnad ska fyra moderater bygga en miniatyrvärld.

– Jag tror att vi ska försöka bygga upp större delen av Svealand med Mälardalen som centrum, en yta på 300-400 kvadratmeter modell, säger en av de fyra, Staffan Norgren, moderat ledamot av kommunstyrelsen, i en intervju i P4 Västmanland.

Men Svealand är bara en försiktig början. Sen tänker man fortsätta med resten av Sverige. Jojomensan. De andra bakom projektet är den moderata riksdagsmannen Staffan Anger och de moderata kommunstyrelseledamöterna Stellan Lund och Niklas Magnusson.

– Skandinaviens största miniatyrvärld, eller fantasivärld, med tåg, bilar och båtar, säger Niklas Magnusson i en annan radiointervju.

Det har varit svårt att få den riktiga järnvägen att fungera i Kungsör. Tågen till Arboga och Eskilstuna har oftast varit inställda. Man kan väl förmoda att det ska gå bättre för de fyra moderaterna och deras leksakståg. För övrigt är det bättre att moderaterna styr över en fantasivärld än att de får styra i den riktiga världen.

Till sist ska det väl tilläggas att det här inte är något som jag har hittat på.

2 kommentarer:

 1. Ja, drömma kan man ju alltid göra.

  För ett par år sedan var det en stolle i Skåne som ville bygga hela Skåne i modell... blev ganska snabbt tyst om de planerna.

  Ett tips... vakna, vi är i Sverige! Shopping, fotboll och dataspel är intressena här. Utan lokalt intresse kommer aldrig verksamheten så långt att det hela blir känt internationellt.

  ygberg

  SvaraRadera
 2. Vad är poängen? Att modelljärnvägar är fåniga? Att moderater är det? Blir modelljärnvägar fåniga för att de som håller på med det just nu också råkar vara moderater, eller blir moderater fåniga för att de just nu tycks intressera sig för modelljärnvägar?

  Själv kan jag ju tycka att det fånigaste i hela historien är att tro att någonting kan fås att bli framgångsrikt i Kungsör...

  SvaraRadera