tisdag 6 mars 2012

Långt från Stureplan

Centerns nya partiledare Annie Lööf anses tillhöra den så kallade Stureplanscentern. Så här beskriver Wikipedia Stureplanscentern:


Stureplanscentern är en avdelning inom stockholmsdistriktet av Centerpartiet som bildats efter riksdagsvalet 2006 för att markera bilden av Centerpartiet som ett modernt och liberalt parti. Uppgiften som avdelningen själv definierat är "att vara ett ideologiskt och liberalt flaggskepp inom Centerpartiet". …Stureplanscentern håller sina möten kring Stureplan
Om det glamourösa Stureplan kan man läsa t ex på Visit Stockholms webplats "Stockholm - the Capital of Scandinavia":


Stureplan är inte bara en adress, utan också symbolen för lyx och flärd i Stockholm. Runt den välbekanta svampformade pelaren i torgets mitt vimlar affärsfolk, medieprofiler, modeller och kändisar på några av stans mest exklusiva klubbar och krogar. Många vill komma innanför sammetsrepen så var beredd på köer och selektiv entré.
 Centerpartiet i Kungsör har haft årsmöte. Bärgslagsbladet (6/3 2012) rapporterar om partiavdelningens aktiviteter under året: "fågelholkbygge för allmänheten vid Konsum, tårtbak till kyrkkaffe, besök till Munktellmuséet i Eskilstuna (traktormuseum, min anmärkning), manöverprov med traktor och vagn."

Sannerligen är det långt mellan Stureplan och Kungsör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar