tisdag 25 augusti 2009

Globalt segertåg


Jag har tidigare (se inlägg 2 april) berättat om det paper om bildande av regeringskoalitioner i regioner som Hanna och hennes kompis Marc Debus i våras drog in mig i som medförfattare. Hanna presenterade pappret vid ECPR Joint Session of Workshops i Lissabon i våras.
Nu har Marc varit på IPSA:s (det internationella statsvetarförbundet) konferens i Santiago de Chile med en förbättrad version av pappret.
Som ni minns handlade det om en jämförelse mellan nederländska provinser, spanska autonoma gemenskaper, svenska landsting/regioner, och tyska Länder.

En av slutsatserna var att kongruenta regeringskoalitioner - koalitioner som sammanfaller med de nationella skiljelinjerna - var vanligare i länder med svaga regioner. De svenska landstingen är ett sådant fall av svaga regioner.


Referens
Hanna Bäck, Marc Debus & Henry Bäck 2009 “Regional Government Formation in Varying Multi-Level Contexts. A Comparison of Germany, Netherlands, Spain and Sweden” IPSA 2009 World Congress of Political Science", Santiago de Chile, 12 - 16 July

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar