söndag 22 december 2019

Storstadsweekend


Just hemkomna från ett dygn i Västerås. Vi mötte där våra gamla vänner och kamrater Lisbet och Sune från Upplands Väsby. Efter fördrink på rummet på Hotel Plaza var det dags för middag på Ingrids favoritrestaurang (i Västerås) ”Nya Hattfabriken”.

Så lördagskvällens höjdpunkt. I Västerås fina konserthus var det tidsmaskin. Tidsmaskinister som förflyttade oss och en fullsatt salong till sent 1950-tal var coverbandet ”The Refreshments”. Det handlade om rock-and-roll, förmodligen en av världshistoriens mest epokskapande musikgenrer. Till kvällens plus får man förstås räkna just detta – rock-and-rollen. Det var som att bli förflyttad till aulan i Häggviksskolan eller kanske till och med Helenelunds Medborgarhus. Ni som var med förstår. 

Gråhåriga och skalliga rockade med efter den förmåga som hög ålder medger.

Plus var också ljudnivån. Inte en hörapparat behövde vara påslagen. Och saxarna! När barytonsaxofonen tutade blev det en tryckvåg som fick bröstbenet att vibrera. Ett slags HLR så att säga. Bästa biten var, åtminstone i mitt tycke den gamla Elvisdängan ”Blue Christmas”. Inget går upp emot kungen!

Gästartisterna systrarna Bondesson som uppträder under artistnamnet ”Baskery” var lite tunna i första akten men karskade upp sig efter paus och rockade loss rejält.

Det fanns förstås också minustecken. Jag måste säga att det är lite enahanda med två timmar med låtar som alla handlar om nån Säntaklås. Hade gärna sett lite mer klassiska rocklåtar. Gärna ur den kungliga repertoaren. Koreografin var lite sisådär, men friskades upp i ett nummer av en dansande julgran.

Så var det debriefeing på hotellet och övernattning följd av en alldeles utmärkt frukostbuffé. Guldstjärna för den.

Efter en tidig tupplur blev det dags för lunch med Sara och Linnea på Linneas favoritrestaurang ”Agrill” vid Färjkajen.

Som grandios final till sist ett besök på Ikea på Bäckby. Se det var en riktig storstadsweekend.

Två toppentjejer lunchar på Agrill


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar