tisdag 26 december 2017

Nya busstider. Hur tänkte ni nu då?

Liksom i resten av Europa har vi fått nya busstider. Kollektivtrafikförvaltningen i Västmanland meddelade enligt lokalpressen stolt:
Linje 550 delas upp i två delar; linje 550A som trafikerar Skinnskatteberg-Köping och 550 B som trafikerar Köping-Eskilstuna. Ett flertal turer per dag får justerade ankomst- och avgångstider för att bättre passa tågens avgångs- och ankomsttider i Köping.
 Fagersta-Posten.se 29 november
Förr brukade man ha sisådär en 15-20 minuter på sig från bussen till tåget i Köping. Nu är det så anordnat att bussen enligt tidtabellen kommer fram sju minuter före tågets avgång.

Men teorin är inte alltid som praktiken. Chauffören på bussen som gick från Västanhed kl 11.44 idag fick lov att ändra rutten och köra till Köpings station först och därefter till hållplatserna i stan. Annars hade det varit chanslöst att hinna med tåget till Västerås och Stockholm kl 12.29. Tack för det!

Eller hade ni tänkt er på kollektivtrafikförvaltningen att man skulle ta den tidigare bussen kl 9.44 och sen vänta i Köping i drygt två timmar? Kan det vara det som menas med "justerade ankomst- och avgångstider för att bättre passa tågens avgångs- och ankomsttider i Köping"?Praeterea censeo
Det finns politiker och partier som samarbetar med Sverigedemokraterna. De har köpt SD:s röster för att få egna maktpositioner. I utbyte har SD fått positioner som de annars inte skulle ha fått. Sådana politiker och partier (fascistkramare) bidrar till att få rasisterna att se ut som vore de rumsrena. Fascistkramarna borde skämmas. Och avgå. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar