lördag 2 september 2017

Vi hade i alla fall tur med vädret

Skörd
Vi brukar så här på höstkanten åka ut till Krampen för att grilla korv och plocka lingon och trattisar. Det kunde kanske vara dags nu när det har blivit september. Ingrid hade lånat en jacka av Pablo. Jättebra, för den hade flera fickor som gick att stänga. Den fina iphonen åkte ner i en sån. Men sen när den skulle fram tycktes den ha glidit genom något hål i fickan in i jackans foder. Omöjlig att få fram. Medan jag tände den på Konsum inköpta engångsgrillen jobbade Ingrid med jackfodret. Det fanns tamejfan inga hål någonstans. Och det paraffinindränkta pappret som man skulle tända grillen på sa bara floff, och brann upp utan att tända just något av kolen-

Jag försökte pilla in lite papper under gallret och tända på det. Det gick åt all gas i två tändare utan att det just tog någon fyr. En liten liten glöd var det, och vi turades om att pusta och frusta på den. Och faktiskt spred den sig och så sa det floff en gång till och en låga slog upp som sånär tog med sig ögonbrynen. Men så småningom gick det att grilla korven som blev riktigt god. Och som genom ett herrans under slank iphonen ut ur jackan. Där ser man.

Efter lunchen var det plockdags. Inte en trattjävel. Inte ens minsta spår av tratt. Och, höll jag på att säga, inte ett ruttet lingon. Men det var inte riktigt sant. Lite lingon blev det. Och en hyfsad Karl Johan, några späda röksvampar och ett par kantareller. Och utdrygat med några jättefina blodriskor som Ingrid hittade hemma bakom vedbon, så blir det nog en svampmacka till kvällen.

Men vi hade i alla fall tur med vädret.

Och vi gör nog ett nytt försök nästa vecka.

Matlagning i fin gul jacka

Korv med havsutsikt (Bredsjön)


Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar