tisdag 10 april 2012

Skånsk påsk

Emi målar äggVi har besökt Emi och Hanna i Lund över påsk. Själva resandet som hade sina poänger får ett eget inlägg här nedanför. Tack vare dessa poänger kom vi fram ganska sent på långfredagen.

På påskafton blev det äggmålning. Emi föredrog röda ägg. Hon målade också sin näsa och när ägg och näsa var färdiga 25 teckningar. Emi har också lärt sig att skala ägg - eller "öppa" som hon säger. Vi förklarade att man kan knäcka ägget mot bordet och sen pilla bort skalet. Lyckligt utbrast Emi: "Kolla, det funka!"Emi i lekparken på påskafton

Vi hann också med en vända i lekparken. Kallt och lite snöglopp var det men kul attraktioner: klätterställning, rutschkanor, gungor och en gul katt.

Till påskmiddagen hade vi de dessförinnan målade äggen som nu "öppades", gravlax, köttbullar och en lammstek som jag snodde ihop.

Påskdagen med strålande solsken firades med en utflykt till våra goda vänner Tora och Bengt i Staversvad. Stugan var full med barn och barnbarn och så det som Emi betraktade som toppattraktionen: Hunden Sixten som hon matade med hundgodis. Se det var en riktigt lyckad påskdagsutflykt.

Sen blev det annandag och dags att ge sig järnvägssystemet i våld igen (se nästa inlägg). En på alla sätt trevlig påsktur till södra provinsen. Hej då skåningar!

Emi och Sixten, hund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar