tisdag 16 mars 2010

Mörker över Surahammar

Sura herrgård i katolsk sekts händer

Den obehagliga katolska sekten Opus Dei har genom bulvaner köpt Sura herrgård. Det ska bli ”flickskola”. Opus Dei är en ultrakonservativ sekt och som den katolska kyrkan i allmänhet fixerad vid ”byxfrågor”: Mot aborter, mot kvinnans frigörelse, mot homosexualitet. Religion är ett opium för folket skrev Marx. Protestantismen är ju egentligen inte mindre obehaglig. Och för den delen inte islam heller – om man nu får skriva om islam. Fördelen med protestantismen i Sverige är ju att vi i praktiken har lyckats avskaffa den.


Religionerna har använts för att disciplinera folket och för att driva folken att slå ihjäl varandra (Läs om 30-åriga kriget i nästa inlägg nedan). Religionerna lämnar drivor av olyckliga människor och lik efter sig. Detta medeltida mörker ska nu sänka sig över Sura.


Överhuvud häpnar man lite över vilka verksamheter som etablerar sig i Bergslagen.


Så här säger kommunalrådet i Ljusnarsberg, Ewa-Leena Johansson (s), i en TV-intervju den 11 januari 2009:

- Det är lite för billigt att köpa fastigheter. Man kan köpa en stor fastighet och hyra ut lägenheter på ett mindre seriöst sätt, vilket skapar problem för oss, säger Ljusnarsbergs kommunalråd.

Kommunen har dåliga erfarenheter av vilka som lockas av väldigt låga huspriser. Tidigare har till exempel två billiga villor i Ställberg och Ställdalen byggts om till narkotikafabriker.

Sommaren 2008 var den kriminella motorcykelorganisationen Bandidos var nära att köpa ett hus mitt i centrala Surahammar. Men efter möten med polisen ändrade sig fastighetsägaren, det blev ingen affär. Det hade väl annars varit riktiga kompisar till de katolska mörkermännen.

Antagligen slår Ljusnarsbergs kommunalråd huvudet på spiken. Avfolkningen och avindustrialiseringen skapar et vakuum av låga och fallande fastighetspriser. Detta vakuum suger till sig allsköns element.

Enda lösningen är en regionalpolitik som gör att även landsorten och landsbygden lever och som inte koncentrerar all ekonomisk verksamhet i landet till rakan Stockholm-Arlanda.

Katolska sekter. Oseriösa hyresvärdar. Knarkfabriker. Motorcykelgäng. Gud (!) bevare Bergslagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar