fredag 17 juli 2009

Natur och kulturVåra mycket goda vänner Vicki och Stefan har varit på besök onsdag till fredag. För säkerhets skull tog vi tjuren vid hornen redan på onsdagen och lade in kulturinslaget. Detta bestod den här gången av ett besök på Galleri Astley i Uttersberg.

I galleriet i det gamla KUJ-stationshuset finns just nu en utställning av den patagonske konstnären Jack Vanarsky. Jag gillar hans rörliga lameller. Särskilt bör, tycker jag nämnas ”Världens navel” där faktiskt Patagonien intar en framträdande roll. ”L’amour de l’art” (bilden) är inte heller dum. För att inte tala om tango-sviten.

Stefan blev nog mest intresserad av den ryske ”huskonstnären” Ernst Neizvetsny. Jag trodde aldrig att vi skulle lyckas slita honom från Neizvetsny-rummet på översta våningen i magasinet. De verk av Neizvetsny som finns där visar hans groteska maskinvarelser i en formmässigt graffiti-liknande stil. Alldeles annorlunda är gravmonumentet över Nikita Chrusjtjev som bara finns på bild (se ovan). I verkligheten finns det förstås kvar i Moskva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar