fredag 22 maj 2009

Tut i luren i Västerås

Hamnade i residensstaden i eftermiddags. Inkan skulle ekipera sig med Malin som smakråd och arbetsledning. Under tiden gick jag en runda på stan. Där var det full rulle. På Stora Torget spelade Livgardets Dragonmusikkår i pickelhuvor: Figurativ marsch, drillflickor och en barsk tamburmajor. Stiligt! Aseaströmmen trampade visserligen på som vanligt, men övrig publik var entusiastisk. Torggatans mynning övervakades av ett gäng tandlösa busar, men längre ned på Bombardiers torgscen spelade Arboga ungdomsmusikkår. Kanske lite falskt men fint ändå. I motsatt ände av gatan försökte partiernas representanter värva röster till parlamentsvalet. Det såg ut att gå sämre.

Överallt i duggregnet var det musikkårer och trumslagarpojkar, piccoloflöjtister och drillflickor sprang omkring mellan evenemangen. I konserthusets goda värme pågick SM för symfoniorkestrar. Sinfoniettan från Linköping spelade. Tyvärr var jag tvungen att gå efter en liten stund eftersom jag väntade telefon från inköpspatrullen.

I videoklippet kan man se det högtidliga tändandet av festivaltuban på scenen på Stora Torget. Se det var en oförglömlig eftermiddag i residensstaden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar