måndag 18 juni 2018

Med Konsum in i evigheten


I lördags veckohandlade vi på Konsum i Skinnskatteberg. Vi hade tänkt oss en strömmingslåda till midsommar. Men icke. Djupfryst strömming fanns inte, varken i butiken eller på lagret. Vi tänkte också köpa ett par färdiga mackor och en Ramlösa för att käka lunch på hemvägen på någon naturskön plats (t ex vid reningsverket). Det fanns två mackor. Men de hade sorg. Ledsnare mackor får man leta efter och bäst-före-datum var just uppnått.

Vad göra? Vi for vidare till ICA. Där fanns förstås både strömming och dagsfärska goda mackor. Nu får nog Konsum passa sig. ICA Berghallen har ryckt upp sig sedan SD-riksdagsmannen och bankruttören Sven-Olof Sällström lämnade båten.

Om ICA får övertaget i den lokala konkurrensen i mathandeln är det snart ute med Konsum. Se bara hur det gick i grannkommunen Köping. Från att ha varit den svenska konsumentkooperationens vagga finns det nu i Köping en enda liten servicebutik kvar. När det byggdes nytt i centrum nyligen reserverade kommunen mark för en stor konsumbutik. Men konkurrensen med privathandeln var för mördande. Konsum fegade ur och backade ut ur projektet.

Jag vet inte om felet ligger på lokal nivå eller centralt i den hierarkiska organisationen. Men nu gäller det att passa sig. Upp på tårna Konsum!

Tidigare inlägg om kooperationen och dess framtid:


Praeterea censeo

Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar