fredag 1 december 2023

Skinnskattebergs personalpolitik i novembertoppen


Liksom så ofta dominerar inlägg om det kommunala i Skinnskatteberg läsarstatistiken för november. Det handlar bl a om avskedandet av kommunens VA- och fastighetschef (inläggen 1, 3 5 och 9) och flyktingpolitiken. Det är inställningen till den av SD-regeringen föreslagna angiverilagen som varit aktuell i november. Läs inlägg 8 om hur partierna i kommunen ställer sig och inlägg 10 mer allmänt om när man får, eller kanske till och med ska bryta mot givna order. Inlägg 2 där en ledande SD-politiker gillat Facebookkommentarer med kränkande omdömen om kvinnor är också intressant.

Några gamla inlägg har också bubblat upp på tio-i-topplistan: Inlägg nummer 4 från 2018 handlar om hur det dåvarande kommunstyret SD+L vägrade flagga med de nationella minoriteternas flaggor på kommunens flaggstång. Regnbågsflagga under Prideveckan var det förstås också stopp för. Äldst är inlägg 7 som handlar om sociala fällor. Överraskande är också det intresse som e-boken om mina erfarenheter från två mandatperioder som förtroendevald kommunrevisor. Den publicerades 2018 och har tagit sig in på plats nummer 6. Ladda ned den och läs om du är intresserad av hur medborgarna kan kontrollera kommunpolitikerna.

Antal sidvisningar var i november 9 725 (4 085 i oktober). Flest besökare kom från Sverige, USA, Finland, Tyskland, Ukraina, Kanada, Australien, Storbritannien, Nederländerna och Spanien. Ströbesökare dök upp från Bosnien, Danmark, Frankrike, Iran, Irland, Italien, Norge, Singapore och Tjeckien Dom tio mest visade inläggen i november:

 

1

Domstol upphäver olagligt beslut av Skinnskattebergs kommunstyrelse (ny)

2

Trolltider: SD-topp gör tummen upp för smaklösa hot och kränkningar av kvinnor (ny)

3

Behöver Skinnskattebergs kommunledning utbildning? (ny)

4

Sverigedemokraterna och Folkpartiet säger nej till minoriteter (ny)

5

Hör P4 Västmanlands rapportering om senaste nytt om sparkade VA-chefen i Skinnskatteberg (ny)

6

Kommunrevisorns testamente (ny)

7

Att anlägga en brygga: Om samhällets och socialismens motkrafter (ny)

8

Majoritet i Skinnskattebergs fullmäktige mot angivarlag (ny)

9

Kan det bli hemligare? Icke existerande handlingar hemligstämplades (1:a)

10

Ansvaret för angivarsystemet: Nürnbergförsvaret duger inte (ny)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar