tisdag 19 december 2023

Vad kostade gropen i Skinnskatteberg?

Jag har tidigare skrivit om gropen i Skinnskattebergs centrum. Det grävdes en grop för att byta vattenledningar. Efter ett bra tag med trafikavstängningar och krångel fylldes gropen igen. Orsaken var att arbetsmiljöverket omedelbart beslutat att stoppa arbetet. Gropen var för farlig att arbeta i. Vad kostade den här klantigheten (VA-chefens egna ord) kommunen?

Vänsterpartiets Hans Neld ställde den frågan till kommunstyrelsens ordförande Ewa Olsson Bergstedt (SD) i går kväll. Hans Neld menade att invånarna nog var intresserade av att få veta vad det kostat att först gräva en grop och sen fylla igen den.

Kommunalrådet hade inget svar. Hon hänvisade i stället till en rapport som bilagts till kommunstyrelsens senaste protokoll: ”Om du tittar i den får du säkert svar på dina frågor”. Vad kommunalrådet missade var att Hans Neld ju hade ställt frågan, så att säga, på medborgarnas vägnar. Det var ju dom som han tyckte borde informeras.

De tyckte tydligen inte kommunalrådet. Om man går in på kommunens hemsida och letar upp kommunstyrelsens protokoll finns det ingen rapport om gropen där. Dom medborgare som är intresserade måste därför själva begära ut rapporten som ju måste vara offentlig handling.

Gör så här:

Skicka ett mail till kommun@skinnskatteberg.se. Skriv i ärendemeningen: ”Begäran att få ut offentlig handling”

I texten skriver du:

Vid fullmäktige den 18 december uppgav kommunstyrelsens ordförande att det fanns en rapport om gropen i centrum bilagd till kommunstyrelsens protokoll. Jag vill ta del av denna rapport. Jag tar helst emot handlingen i digital form.

 

Bild från Fagersta-Posten. Foto Olle Strandberg


2 kommentarer:

  1. Henry, du gör ett fantastiskt jobb eftersom det är så mycket som är galet i Skinnskatteberg och det är för en annan nästan omöjligt att följa.

    SvaraRadera