söndag 1 september 2019

Skinnskatteberg får fortsätta skämmas för homofobt Fp+Sd-beslut


”En självklarhet för Fagersta kommun att hissa regnbågsflaggan under Pride.”
Så sa Fagerstas socialdemokratiska kommunalråd Marino Wallsten enligt Fagersta-Posten. Men i grannkommunen Skinnskatteberg var det ingen självklarhet. Förra sommaren beslöt fullmäktige att inte flagga med regnbågsflaggan. Inte heller skulle det flaggas på högtidsdagarna för de nationella minoriteterna romer, samer och tornedalingar. Bakom beslutet stod den dåvarande kommunledningen (Folkpartiet och Sverigedemokraterna under ledning av det populistiska folkpartistiska kommunalrådet Carina Sándor). Inte heller det nuvarande socialdemokratiska minoritetsstyret under kommunalrådet Lena Lovén Rolén har tagit något initiativ att ändra beslutet.

Den enda nationella minoritet som uppmärksammas med flaggning är sverigefinnarna. Enligt den flaggpolicy som antogs kan kommundirektören besluta om att även annan flaggning ska ske. Men kommundirektören Marie Tollefsen Markström följer den homofoba borgarlinjen: Ingen regnbågsflaggning under Pride. Lika självklart som motsatsen i grannkommunerna Fagersta och Norberg. Skäms!

Skinnskattebergs kommuns homofobi och minoritetsfientlighet har fått stor uppmärksamhet. Mitt inlägg om saken har sedan det publicerades i juni i fjol toppat listan över mest visade inlägg under fem månader, däribland i augusti i år.


Klipp från Fagersta-Posten 27 augusti


Antal besökare var i augusti 306 (308 i juli). Av dessa var 203 (205) unika. Genomsnittligt antal visade sidor per besök var 1,45 (1,46) och genomsnittlig tid per besök var 105 (93) sekunder. Regelbundna besökare kom från Sverige, USA, Tyskland och Finland. Ströbesökare var från Danmark, Estland, Nederländerna, Norge och Polen.

De tio mest visade inläggen i augusti:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10Inga kommentarer:

Skicka en kommentar