söndag 20 mars 2016

Stopp! Kom inte hit!

Nu är det full rulle på ansökningar att starta flyktingboenden. Miljö- och byggnadsnämnden i Skinnskatteberg behandlade härom veckan tre ansökningar om bygglov. Det blev två nej och ett ja.

Asylboende "tillfällig vistelse" - vandrarhem "boende"
I det gamla vandrarhemmet i Riddarhyttan ville man öppna asylboende. Det blev nej. Det finns en urgammal byggnadsplan enligt vilken det ska vara bostäder på platsen. Asylboende räknas som "tillfällig vistelse" vilket inte är boende. Möjligen kan man undra om inte ett vandrarhem, som ju finns på platsen, är "tillfällig vistelse"?

Dygnetruntpersonal = vård
I ett annat hus i Riddarhyttan ville man bygga om för HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn. Det skulle finnas personal dygnet runt. Jaha, men då är det ju en vårdinrättning, sa nämnden. Och det ska det ju inte vara. Enligt samma gamla byggnadsplan ska det vara boende på platsen. Det blev nix igen.

Men här gick det bra
Det tredje ärendet gällde Karmansbo herrgård. Jag har skrivit om det förut; hur Örjan, Staffan och Konny planerar att starta boende för 40 ensamkommande flyktingbarn. Läs här.  Det här sa nämnden ja till. Det ska kanske läggas till att herrgården ägs av paret Engström, kommunens ledande och mest tongivande företagare.


Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar