lördag 13 april 2024

Nu får Åberg (L) svara för krisen på socialkontoret

Fullmäktigeledamöterna Roger Ingvarsson (S) och Inger Örfelth Kraft hade till Skinnskattebergs kommunfullmäktiges möte den 25 mars lämnat en interpellation. De bad där socialnämndens ordförande Elisabeth Åberg att besvara de frågor som väckts av den krisartade situation som uppstått på socialkontoret som följd av avhopp av personal. På tveksamma grunder beslöt fullmäktiges ordförande Lennart Lidquist (L) att interpellationen inte fick ställas. Han har nu ändrat sig och skriver detta mail till mig.

Därmed snuvar vi förvaltningsrätten på ett mål.

 

 

 

 

 

Lennart Lidquist                                                                             5 april 2024 12:03

Till mig

 

Hej

Du kan vara säker på att vi tar upp interpellationen igen på nästa KF.

 

Tack för värdefulla synpunkter.

 

Med vänlig hälsning

Lennart Lidquist

Kommunfullmäktiges ordförande

Skinnskatteberg

073-140 14 42

lennart.lidquist@pol.skinnskatteberg.se

 

Besök: Kyrkvägen 7
Post: Box 101, 739 22 Skinnskatteberg

 www.skinnskatteberg.se 

2 kommentarer:

  1. Vad är Lidquists tidigare erfarenheter från politiska uppdrag, som grund för posten som ordförande i kommunfullmäktige?

    SvaraRadera
  2. Tack för att du skriver om detta Henry. Kommunen vägrade lämna ut alla allmänna handlingar inför KF-mötet den 25 mars. Utan dokumenten blir det omöjligt för allmänheten att förstå de frågor och frågor som ställdes under mötet. Det var först efter KF-mötet som kommunen i tysthet laddade upp alla handlingar. Allmänheten förtjänar att i förväg ha full tillgång till alla möteshandlingar som kommer att beslutas och diskuteras i KF, KS och politiska nämndsmöten i förväg för att undvika fler sådana här tillfällen och bidra till att säkerställa deras möjlighet att delta i beslutsfattandet och säkerställa allmänheten. intresse råder.

    SvaraRadera