torsdag 13 juni 2024

Zombiebussen till Färna och Bernshammar borta

Våren 2020 beslöt dåvarande kommunalrådet (S) alldeles på egen hand att lägga ned busslinjen Skinnskatteberg – Färna – Bernshammar. Icke desto mindre stod alla hållplatsstolpar kvar, åtminstone i december i fjol. Det handlade om 18 busshållplatser längs länsvägarna 233 och 250.

Jag skrev här i december om hur man i tre och ett halvt år gett ett intryck av att det fanns kollektivtrafik på landsbygden. En och annan kan kanske till och med ha ställt sig att vänta på bussen, men tröttnat efter mer än tre års väntan. Det kom ingen buss.

Så här skrev jag den gången:

Det ger i alla fall, för dom bilåkande, ett intryck av att det här är en framåt klimatsmart kommun, som satsar på kollektivtrafik också på landsbygden. Och det tyder också på en viss handlingskraft. Med ett penndrag kunde kommunalrådet förpassa inte mindre än 18 hållplatser till busshållplatszombiernas värld. Alltid något.

Med dagens regim vad avser klimatpolitiken såväl i landet som i regionen (landstinget) och kommunen har man nu tydligen tyckt att det inte behövs någon green-washing längre. När jag härförleden hade anledning att åka längs väg 250 från Gunnilbo till Hed kunde jag konstatera att samtliga hållplatsstolpar nu var borta. Till och med de två fina busskurerna i Färna har dom lyckats baxa bort. Så nu är den busslinjen spårlöst försvunnen. Ibland kan det gå fort!

Borta!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar