onsdag 19 juni 2024

Dina skattepengar går till SD:s trollfabrik

Liberalerna i Norrtälje kommun sa häromdagen upp samarbetet med Sverigedemokraterna. Orsaken är TV4:s Kalla Faktas avslöjande om dom anonyma trollkonton som SD har. Där sprids konspirationsteorier och främlingsfientlighet och där hånas politiska motståndare men även samarbetspartners. SD i Norrtälje hade inte tagit avstånd från trollkontona. Och vad värre är, dom är med och finansierar trolleriverksamheten med skattebetalarnas pengar.

I Sverigedemokraternas stadgar kan man läsa:

Kommunförening […] skall överföra ett belopp som motsvarar 25 procent av sitt partistöd till riksorganisationen.

Oavsett om dom inlevererade pengarna används direkt för att finansiera trollfabriken, eller om dom används för något annat ändamål av dom fina herrarna i Stockholm, så gäller den gamla grundregeln att pengar luktar inte. Ett tillskott är ett tillskott och det underlättar finansieringen av den stinkande sörja som dom anonyma trollkontona utgör.

I Skinnskattebergs kommun får partierna ett grundstöd med 20 000 kronor per parti. Till detta kommer ett mandatstöd med 4 950 kronor per mandat. Det innebär att SD får sammanlagt 49 700 kronor årligen. Av dessa, som alltså betalas av Skinnskattebergs skattebetalare går 12 425 kronor till SD centralt att användas för att t ex bidra till finansieringen av trollfabriken.

Att SD:s samarbetspartners i Skinnskatteberg, Liberalpartisterna och Centern, skulle vara så samvetsömma att dom uppmärksammar och protesterar mot dessa förhållanden är inte att vänta sig. Inte heller av den lilla grupp inom Socialdemokraterna som agerat stödgrupp till SD-styret kan man nog vänta sig någon förändring. Det finns väl viktigare saker att ägna sig åt. Man kan sleva lite i köttgrytorna under gläfsande mot oppositionen, d v s huvuddelen av S, Vänsterpartiet och Moderaterna. Alla dom som har en dålig ton i politiken. Nej, låt SD hålla på med sina trevliga och harmlösa skämtsamheter och satirer. Allt på skattebetalarnas bekostnad.

  

2 kommentarer:

  1. Vart har partiernas olika ideologiska värderingar tagit vägen??
    Dags att ta tag i detta så våra skattepengar blir kvar i kommunen
    inte till SD s trollkonton😡

    SvaraRadera
  2. Detta är slantar jämfört med det massiva slöseriet som sker inne i stadshuset och är totalt sett ett av Skinnskattebergs minsta problem. Från och med idag finns det ingen 2024 års budget, inget KSO, ingen socialnämndsordförande, en KF-ordförande som blunderar, en kommunchef utan ryggrad, och listan och dysfunktionen fortsätter och fortsätter.

    SvaraRadera