fredag 17 februari 2012

Tidsmaskin i Västerås konserthus

Västerås fina konserthus

Tillsammans med en av oss som var unga i slutet av 1960-talet fullsatt salong i Västerås fina konserthus hörde vi igår Sveriges främsta nu levande poet Mikael Wiehe. En nästan allt igenom politisk föreställlning. Tidsmaskinen rullade! Särskilt uppskattade var klassiker som ”Titanic”, ”Keops pyramid” och ”Det här är ditt land.” Publiken applåderade artigt och beställde medelst stående ovationer extranummer. Men jag undrar hur revolutionära Västerås 60-65-åringar är. Applåderna var lite prövande och försiktiga när Mikael drev att ”Titanic” egentligen handlar om kärnkraften.

Första gången i modern tid som vi mötte Wiehe var i slutet av 80-talet eller möjligen i början av 90-talet på en Hoola Bandoola återträff i Sundbyholms slottspark. Dagens 60-65-åringar var 20 år yngre. Det fanns också den gången en del ännu yngre med i publiken. En del ungdomar hade röda fanor på långa stänger. ”Sjysst tvasa!” ropade Mikael och Björn som också fanns med vid den tiden.

Trots att Mikael i går kväll var förkyld är det bra fart på gubben. Svackan i mitten av 00-talet är över. Förkylningen höll han stången med Gammel Dansk. En gudabenådad dryck.

Också kroppen behöver sitt. Förra gången vi var i Västerås konserthus käkade vi förbeställd mingeltallrik i foajén. Det var inte gott och förmodligen lite giftigt. Så vi försökte denhär gången med à la carte-restaurangen ”Lilla hörnan”. Det var väl okej käk men framdriften var usel. Det var alldeles nätt och jämnt att man hann servera förrätt och varmrätt på 1,5 timme. Ätandet blev till slut ett försök att slå World Record of Fast Eating. Inte roligt. Det skylldes på maskinfel i köket. Men det duger inte att ha maskinfel i köket vid ett sådant tillfälle.

Lyssna gärna på Titanic!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar