måndag 12 oktober 2020

Hur har det gått med handlingshjälp till 70-plussare i Skinnskatteberg?

När coronapandemin bröt ut i våras var det flera kommuner som hjälpte till att ordna handlingshjälp åt 70-plussare och andra riksgrupper. Så icke Skinnskattebergs kommun. Här överläts uppgiften utan vidare kommunala insatser på en facebook-grupp. När jag lanserade tanken på att kommunen skulle kunna påta sig ansvaret fick jag ilskna svar från kommunalrådet Lena Lovén Rolén (S). Det behövdes minsann inte. Skinnskattebergsborna var inte fler än att alla kände alla (drygt 4 000 min anmärkning). Till skillnad från i storstäderna tog de dessutom hand om varandra.

Som vi alla vet är pandemin inte över. Vi har just haft ett nytt stort utbrott i Västmanlands län med insjuknandesiffror i klass med hur det såg ut i våras i mars - april. Och 70-plussare är fortfarande riskgrupp (d v s de riskerar att dö om de smittas). Det kan därför vara intressant att se hur det fungerar med handlingshjälpen. Utan handlingshjälp får de utsatta äldre själva gå i affären och riskera att smittas.

På kommunens hemsida hänvisas det till corona - skinnskatteberg, som väl är den hjälpgrupp som kommunalrådet hänvisade till. Om man följer länken från kommunens hemsida kommer man till denhär sidan:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar