onsdag 11 januari 2017

Favoritfolkpartist i full fart högerut?

En annan av mina favoritfolkpartister heter Christer Filipsson och har varit borgerlig frontman och ledande folkpartist i grannkommunen Norberg. I valrörelsen 2010 gjorde han sig känd för att försöka snylta på dåvarande V-kommunalrådet Stig Henrikssons goda rykte. Efter ett par år tvingades han efter misstankar om skattefiffel att lämna alla kommunala uppdrag. Privat lyxkonsumtion hade bekostats av hans skattefinansierade vårdbolag.


Döm om min förvåning när Fagersta-Posten nu peppras med insändare från två moderater – Lennart Skansfors och Christer Filipsson. Det kan väl inte finnas två CF i Norbergspolitiken, så det måste vara den gamle folkpartisten nu på väg högerut.

I en insändare med replik till en miljöpartist låtsas de båda vara ungdomar: ”Tack för att du talar om för oss ungdomar var skåpet ska stå. Svaret kom från ett oväntat håll, men var inte desto mindre välgörande. Den inblick du ger på de problem som vi, på grund av vår ungdom, inte tidigare stått inför var nyttiga att ta del av”.

Det ska tilläggas att Skansfors är 61 och Filipsson något yngre – 60.

De båda ynglingarna antyder i en annan insändare att Moderaterna inte är slutstation på resan högerut:

En väl fungerande demokrati består av en majoritet som styr och en minoritet som granskar och korrigerar makten. Det förekommer inte i Norberg…
Socialdemokraterna har tillåtits att styra Norberg som om de äger det utan att någon borgerlig politiker protesterat. Det enda partiet som opponerat sig mot de som haft makten har varit SD. Även om vi inte delar det partiets ideologiska linje så har de i vart fall förstått innebörden av demokrati och vilket ansvar oppositionen har i ett sunt politiskt system.

Rasistpartiet med rötter i nazismen Sverigedemokraterna utnämns här som det enda riktigt demokratiska partiet. Där ser man.

Tidigare inlägg om Christer Filipsson


Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.


1 kommentar:

  1. Stig Henriksson, Fagersta16 januari 2017 kl. 13:59

    Ja, CF har gått den långa vägen; började en gång i tiden för minst 25 kilo sedan som Vänsterpartist. Tror han rent av var revisor i partidistriktet. Med tanke på senare bravader på det ekonomiska området kanske man inte ska sörja förlusten av den revisorn..?

    SvaraRadera