fredag 20 mars 2015

Aldrig har jag fått så mycket skäll

Jag har flera gånger skrivit om det blåbruna maktövertagandet i Skinnskattebergs kommun: Den populistiska folkpartipolitikern Carina Sándor lät sig väljas till kommunalråd med hjälp av de rasistiska Sverigedemokraternas röster. Som tack belönades SD med platser i kommunstyrelsens utskott. Det här sättet att hantera en oklar majoritet med SD som så kallade ”vågmästare” är unikt i Sverige. Att jag har skrivit om detta har tydligen varit att trampa på ömma tår. Jag har nog aldrig fått så mycket skäll. Här är några klipp ur floden:
Kommunismen
Bland ungdomar är kunskapen nästan noll om vetskapen att kommunismen har skördat cirka 100 miljoner dödsoffer under 1900-talet under sitt framväxande. Kommunismen är en konstruktion, som inte har fungerat någonstans i världen.
Anonymt nättroll
Skitskriverier
För övrigt är det anmärkningsvärt att du som invald revisor i kommunen kan skriva så mycket skit om de ledamöter som finns i den politiska organisationen. Snacka om dåligt omdöme.
Anonymt nättroll
Krattar i sandlådan
Man skall vara både blind och döv om man inte skall tycka att Bäck trakasserar Carina Sandor i sin blogg. Kör ett svep från 2008 och framåt så klarnar bilden. Kanske kan Bäck tillhandahålla blindskrift, han som är så duktig. Han fortsätter i stor stil som ”förtroendevald” revisor i kommunen. Han vill vara med och kratta i sandlådan och underminera politiken i Skinnskatteberg.
Anonymt nättroll
Åtalbara trakasserier
Hej, har fått påringning från en [företrädare för ett annat parti] att Henry trakasserar Carina Zandor på internet! Hon hade fått signalerna från någon i [en annan landsända]! De hävdar att det skulle vara åtalbart?????
Mejl från företrädare i mitt eget parti
Osanningar och påhopp
Henry Bäck bedriver vuxenmobbing i sociala medier och där skriver både osanningar och påhopp som inte hör hemma hos dem som ska inneha ett politiskt uppdrag.
Vanja Leneklint (Fp) i kommunfullmäktige
Spyr galla
Det [är] med stor förvåning som jag ser att den nyvalde ordföranden för revisionen – professorn och vänsterpolitikern Henry Bäck – ge sig ut på den partipolitiska arenan och spy galla över sitt hatobjekt nr 1, kommunalrådet Carina Sándor. Redan efter en månad av den nya mandatperioden har alltså professorn lyckats desavouera det förtroendekapital som vi med gemensamma ansträngningar byggt upp under den gångna mandatperioden.
Harald Broberg (C) i insändare i Fagersta-Posten
Du har fel
Vad rätt du tänkt, fast du har fel
Anonymt nättroll
Lögner och påhitt
Dina lögner och påhitt blir inte mer sanning av att ständigt upprepas.
Anonymt nättroll
Narcissism
Vet hut, vet sjufalt hut. Du strålar klart i din narcissism, Henry … med tanken på Henry Bäcks oförmåga med diplomati och objektivt tänkande så skriver man självklart inte ut sitt namn. Som revisor i Skinnskattebergs kommun har han pantsatt sitt förtroendekapital in extenso.
Anonymt nättroll
Ska man bli orolig?
Man kunde förundra sig över de svepande och okonkreta beskyllningarna. Det är lögner och påhitt, skitskriverier, utspydd galla, åtalbara trakasserier eller helt enkelt fel. Men vi får aldrig veta vad som är lögn, skit, åtalbart eller fel. Man kunde roa sig med de lite rörande försöken att använda fina ord.
Men det finns ett drag i flera av kommentarerna som är oroande. Jag gör mina inlägg i denhär bloggen i min egenskap av medborgare, kommunmedlem och antifascist. Men samtidigt är jag sedan 2011 förtroendevald revisor i kommunen. De rollerna måste vara förenliga. Man måste få vara både kommunalt förtroendevald och medborgare, kommunmedlem och antifascist. Men jag är noga med att skilja rollerna åt. Det jag skriver här skriver jag inte i min kapacitet som kommunrevisor.
Den sammanblandningen försöker däremot nät- och de övriga trollen göra. Man kan fråga sig varför. Det kan förstås vara en oförmåga att hålla två saker i huvudet samtidigt. Men det kan också vara medvetna politiska handlingar. Det finns inlägg från den politiska ledningens närhet. Att de anonyma nättrollen sympatiserar med den politiska kommunledningen är väl höjt över varje tvivel.
Det är obehagligt om någon skulle misstänka att ”kampanjen” är orkestrerad av den politiska kommunledningen. Eftersom kommunrevisionen mer eller mindre ställs i skottgluggen kunde det tolkas som att den politiska ledningen i kommunen försöker påverka ett granskningsorgan genom chikanering. Det vore i sanning oroande.
Ordförklaringar
Desavouera = förklara sig inte stödja
Narcissism = sjuklig självupptagenhet, självförälskelse
In extenso = i sin helhet, oförkortat (i fråga om citat)
Chikanering = förolämpning, utskämning

Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar