söndag 3 juni 2018

Tji bocktjuvDet här är Aurora III. Det började en sommar. Jag tror att det kan ha varit 1984. Vi satte upp en lapp på anslagstavlan att vi ville köpa en båt. En dag i februari när jag höll på att lasta skidorna på bilen för avfärd till Högbyn kom en finne skidande. ”Är ni här på portlov. Sälv är jag här och kottar nö” inledde han samtalet. ”Var det ni som ville söpa en båt”. Han ville sälja. Det var ju så bra att sälja till nån i området, så slapp man ”rakta”. Det tyckte vi också och köpte.

Sen dess har hon troget burit oss på Ånderns och Tomasbosjöns vågor, och vid några tillfällen ända upp i Norrtulingesjön. Men i år bestämde vi oss för att vi lägger inte i henne. Vi har blivit för gamla, orkeslösa och otympliga. Först när det kommer något barn eller barnbarn som vill ut och ro åker hon i sjön.

Men döm om vår förvåning när vi häromdagen kom ner till ån och fick se att Aurora var stjälpt från sin uppläggningsplats, en stor sten och en träbock. Hur hade detta gått till? Om det var ett djur som gjort det måste det ha varit en elefant. Aurora väger trots allt 80 kilo.

Det kunde ju inte heller ha varit frågan om att någon velat stjäla båten. Det syntes tydligt att hon var kedjad vid en grov tall. Och dessutom fanns det runt om finare båtar att sno. Slutsatsen var att någon varit ute efter träbocken (det har faktiskt hänt en gång förut). Men tji, även bocken var fastkedjad.

Så här ska man egentligen inte behöva göra i Västanhed. Vanligen låser man inte dörren när man går ut. Ibland lämnar man den till och med öppen. Fast det är kanske inte att rekommendera. Så gjorde en gång Asplund när han fortfarande var ibland oss och när han kom hem låg räven i soffan.

Nej här händer sällan något. Det enda jag kan komma ihåg var hösten 1990 när två bankrånare på flykt undan polisen körde fast på en sten på tomten. Läs den historien här

Man kan undra vad vi har fått in för skithög i området som ger sig på två pensionärers båtbock. Det måste vara en riktig sopa.Praeterea censeo
Det finns politiker och partier som samarbetar med Sverigedemokraterna. De har köpt SD:s röster för att få egna maktpositioner. I utbyte har SD fått positioner som de annars inte skulle ha fått. Sådana politiker och partier (fascistkramare) bidrar till att få rasisterna att se ut som vore de rumsrena. Fascistkramarna borde skämmas. Och avgå. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar