torsdag 28 maj 2015

SD-bröllop evenemang i Arboga

Nazistiskt massbröllop i Berlin 1933
Arbogas största evenemang är den årliga medeltidsveckan. Ett särskilt publikdragande inslag är när årets brudpar vigs på medeltida sätt. Den arrangerande medeltidsföreningen har i år valt två aktiva politiker från Sverigedemokraterna till årets brudpar. Bruden är ordförande i den lokala partiföreningen i Västra Mälardalen och sitter i kommunfullmäktige. Brudgummen har varit partisekreterare på riksnivå och sitter nu i Arbogas fullmäktige som gruppledare och sitter också i landstingsfullmäktige.

Valet av årets brudpar har väckt protester. Det riskerar att bli ett propagandajippo för rasistpartiet Sverigedemokraterna. Dålig reklam för Arboga menar en del. 

Arrangörsföreningens ordförande tycker dock att det är ett bra val. Man ska inte blanda politik med bröllop. På frågan om varför svarar hon i en radiointervju flera gånger att ”det är två skilda saker”.


Sverigedemokraterna har sina rötter i nazismen. Nazisterna var inte lika rädda för att göra politik av bröllop. Den 2 juli 1933 marscherade 47 nazistiska brudpar anförda av stormtruppernas orkester som spelade krigiska melodier genom Berlins gator till Lazarus-kyrkan. Brudgummarna var alla uniformerade. I kyrkan vigdes de 47 paren i närvaro av propagandaministern Joseph Goebbels.

Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.


1 kommentar:

  1. Narrar som tycker sig se "fascister" i varje buske borde inte dricka så mycket.

    SvaraRadera