lördag 7 juli 2012

En dag i Karmansbo

Idag har det varit i det närmaste en heldag i Karmansbo. Det började med järnets dag där det framställdes en smälta som sen bankades ut med den stora mumblingshammaren. Ingen tyckte att det var särskilt roligt. Däremot var det rätt så kul på den nya lekplatsen. Men det går förstås inte upp mot lekplatsen i Viktoriaparken i Fagersta, eller Stig Henrikssons park som vi numera kallar den. Bilddokumentation saknas från järnets dag och lekplatsen. Vi får nöja oss med en bild av smedjan sett från åsidan och en naturbild av åfåran..
Karmansbo smedja

Hedströmmen vid smedjan
Vi bestämde oss för att gå till herrgården och äta finlunch. Där blev det så småningom roligare. Men först var det förstås väntan på mat.

Julian väntar på käk
Emi jobbar med iphonen i väntan på mat
Nu hade också Linnea anslutit till sällskapet. Här börjar käket komma. Finmat till de vuxna och korv och potatis till de små. Och mjölk med sugrör. Och glass till efterrätt. Det ansågs allmänt vara okej.
Linnea har fått korv!
När barnen var färdigätna läste de tidningar i finsoffan, medan det blev allt roligare för morfar som fick en Tok-Olle och två snapsar.
Tidningsläsning efter maten

Ja efter dessa storstilade upplevelser var det bara att åka hem och sova middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar