tisdag 28 augusti 2018

Nu krälar trollen framI valtider kryper trollen fram. Toppnamnen på Vänsterpartiets lista i Skinnskatteberg Fredrik Skog och Helena Cederberg har på partiets facebook-sida  publicerat inlägg i olika lokala frågor. Bums har trollen kommit krälande. Bara i undantagsfall har de haft någon anknytning till Skinnskatteberg. Och bara i något enstaka fall har kommentarerna handlat om det som det kommenterade inlägget handlat om.

Så här skriver t ex Fabian Norlin från Stockholm:

”Vänsterpartiet är ett parti med rötterna i kommunismen, och som fram till nyligen både stött och tagit emot stöd, från många av de blodigaste mördardiktaturerna mänskligheten någonsin skådat. Partier som Vänsterpartiet hör inte hemma i riksdagen. De hör inte hemma i ett civiliserat samhälle.”

Och Daniel Näslund också från Stockholm:

”Ni är långt värre än de nazister ni låtsas kriga emot. Att vänstern är våldsammast utan hämningar är vida känt men ni låter det fortgå precis som ni rättfärdigar handlingar emot demokratin så länge det passar er agenda. Vänsterpartiet är grundar sin politik på förtryck och tvång. Ni har ett sinne och tanke på sandlådenivå. Som tur finns det inte så många av er. Men oturligt nog finns det tillräckligt. Jonas Sjöstedt representerar en total tankevurpa som bara de sinnessvaga anammar ”

Jojomensan, det var ord och inga visor det.

Henning Rolf från Jämtland hejar på:

”Kommunister har aldrig förstått demokrati, tvärtom uppmuntrar de till våld mot dem som inte spelar med”

Cuba, Venezuela och Sovjet förekommer förstås frekvent i kommentarerna. En del av trollen ägnar sig åt likräkning och menar att Stalin minsann tog livet av fler än Hitler. Vad det nu kan ha med kommunalpolitiken i Skinnskatteberg att göra. Däremot ger det förstås en fingervisning om var trollen själva hör hemma politiskt.

En annan sport som en del ägnar sig åt är att vandalisera och riva ned valaffischer. Särskilt i den lilla byn Karmansbo (med ett 70-tal invånare) finns det en eller flera skithögar som ägnat sig åt att vandalisera Socialdemokraternas valtavlor. De har också försökt riva ned Vänsterpartiets affischer från byns anslagstavla. Men det blev tji. Vänsterpartiet hade under valrörelsen bytt affisch var fjärde dag, och satt de nya över de gamla. Så när en affisch var nedriven kom en annan fram. Och så vidare. Det blev för svårt för trollet.
Provocerande affisch?Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar