söndag 30 oktober 2016

Västerås igår: Fyra grisar på Öster Mälarstrand och Laleh på Rocklunda

Vi har tillbringat en eftermiddag och kväll i residensstaden. Tidig middag intogs på Bryggans Bar & Café på Öster Mälarstrand. Det var Linnea som hade rekommenderat just den restaurangen. Miljön är imponerande med en fantastisk utsikt över Västeråsfjärden i solnedgången. Servisen var trevlig och förekommande. Inte heller maten skämdes för sig. Ingrid och jag tog som förrätt en tvåpersoners charkbräda med chorizo, salami, oliver, röror, saltgurka, grillad kyckling. Det skulle också ha varit ”chili poppers”, vad det nu kan vara, men de var slut och ersattes av friterade lökringar och mer kyckling. Sara och Linnea tog vitlöksbröd som förrätt.

Själv tog jag in en halstrad gösfilé (vad annars i Mälarmiljön) ned rostade betor, kantareller, mandelpotatis, grillad sparris och gräslökssmör. Ingrid valde pasta frutti di mare och Sara och Linnea varsin pizza. All mat som serverades var god, vällagad och välkomponerad. Möjligen skulle man kunna invända mot vad juristerna skulle kalla proportionaliteten. Förrätterna var jättestora och vi var i stort sett mätta efter dem. Vi var faktiskt tvungna att be om doggy-bags för det mesta av pizzorna.

Men det vore väl skamligt att beklaga sig över att man fått för mycket mat. Möjligen kunde man önska sig lite mer information på matsedeln. Det kan inte bli frågan om något annat än fyra grisar!

Linnea på Bryggans bar
På kvällen konsert i bandyhallen på Rocklunda. Laleh som inlett sin turné på Scandinavium kvällen innan drog in på Västeråsarenan med ett otroligt spektakel: Både en symfoniorkester och ett popband, väldiga videoinstallationer och till och med en barnkör. Det blev förstås succé. Den trista lokalen måste ha rymt minst en 5-6 000-hövdad publik, faktiskt i alla åldrar – från barn till åldringar.
Jag förstår inte hur någon människa skulle kunna säga ett ont ord om Laleh: Persisk skönhet, näpet flickaktig käckhet, allvar men med en samtidig skälmsk blick. Och det låter hela tiden som om det funnes ett budskap.

På slutet kokade hela publiken av rytmerna. Det var som om hela bandyhallen var insvept i ett moln av kärlek. Det var grejer det!
Laleh. Bild från VLT

Tidigare recensioner
Fem grisar Matkonsulatet 
Praeterea censeo
Det finns politiker och partier som samarbetar med Sverigedemokraterna. De har köpt SD:s röster för att få egna maktpositioner. I utbyte har SD fått positioner som de annars inte skulle ha fått. Sådana politiker och partier (fascistkramare) bidrar till att få rasisterna att se ut som vore de rumsrena. Fascistkramarna borde skämmas. Och avgå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar