fredag 29 april 2016

Nu j-lar ska här skrytas

Konsumtion är inte mycket värd om man inte genom att skryta om den kan få andra avundsjuka.

Det startade med herrgårdslunch på Kohlswa Herrgård. Det var en välfylld sallads- och förrättsbuffé, alldeles utmärkt helstekt fläskkarré  med små runda stekta potatisar och gräddsås, kaffe och små möra kakor. Det blir fem grisar sa Ingrid. Nä, vet du vad, sa jag. För det första har ingen hittills fått fem grisar. Fem grisar betyder ju världsklass. Och för det andra brukar vi inte sätta betyg på lunchbufféer. Nåja, så småningom enades vi om fyra grisar.

Mätta och trinda fortsatte vi resan till det fina Ekbacksbadet i Arboga. Vi plaskade några längder i poolen. Ingrid sam 500 meter men själv tyckte jag nog att det mest var motströms. Så det blev avsevärt kortare och ganska skönt att få runda av dagens sport med en rejäl omgång i ångbastun.

Så vidare, vidare mot nya mål: Högsjö Wärdshus där vi hämtade en helggourmetpåse, som ska serveras till kvällen. Det blir rökt ankbröst med grön sparris från Gotland serverad med tryffelmajonnäs, hälleflundra med ångad smörstekt vit gotländsk sparris, vitvinssås med räkfond och svensk ekologisk grädde, potatis och jordärtskockskaka smaksatt med ramslök från Gotland. Till efterrätt serveras seg mjölkchokladkaka med syrlig bärpannacotta. Och eftersom det är fredag blir det sprit till maten. Den här veckan är brännvinet smaksatt med lingon, kummin och honung.

Efter hemtransport pustade vi ut på solterrassen med varsin vermouth med färskpressad apelsin och citron samt bordsvatten naturell från Guttsta källa.

Kvällen avslutas sen, tänkte jag, kulturellt med François Truffauts "De 400 slagen" från 1959 (8,1 av 10 möjliga i IMDB).

Det här borde funka som konsumtionsskryt.

Eller hur?

Tidigare recensioner
Fyra grisar Högsjö wärdshus, Nya serveringen, Ängelsberg, Klostergatans vin och delikatess, Lund, Kungsörstorp
Tre grisar Vinöns wärdshusWärdshuset Engelbrekt, Kolbäcks Gästgivargård
Två grisar Wanbo herrgård, Brasseri Stadsparken, Västerås, Hotell Scheele, KöpingPraeterea censeo
Det finns politiker och partier som samarbetar med Sverigedemokraterna. De har köpt SD:s röster för att få egna maktpositioner. I utbyte har SD fått positioner som de annars inte skulle ha fått. Sådana politiker och partier (fascistkramare) bidrar till att få rasisterna att se ut som vore de rumsrena. Fascistkramarna borde skämmas. Och avgå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar