lördag 3 januari 2015

Rumphuggen trollafton

Vi hade tänkt oss att se "Trollkarlens hatt" på teatern i residensstaden. Det är en föreställning som dömts ut av recensenten i Sveriges malligaste morgontidning. Hen tyckte att det skulle vara mer konstnärligt. Morran kunde t ex bytas ut mot en ljusinstallation. "Barnteater" fnös hen som slutkläm. Faktum är faktiskt att det är avsett som barnteater. Tyvärr kan vi inte yttra oss eftersom föreställningen blev inställd p g a sjukdom.

Tanken var vidare att trollaftonen skulle avslutas med teatersupé på det ganska nya fina Brasseri Stadsparken. Den delen kunde genomföras. Det var väl tur det. Vi startade med goda föresatser. Det skulle nog kunna bli en fyra, eller åtminstone en trea. Förrätt var jordärtsskocksoppa med rökt pilgrimsmussla. Den var faktiskt riktigt god. En klar fyra. Jag tog in ställets specialitet - grillad secreto av spansk gris (Iberico Cebo). Den var helt okej och höll väl klass som trea eller fyra. Övriga deltagare beställde grillad biff med kappa, parkens burgare och från barnmatsedeln biff med béarnaise åt Linnea. Kan kanske ses som lite märkligt och ovanligt med biff på barnmatsedeln. Men okej, jag hörde i alla fall inga allvarligare klagomål på huvudrätten.

Brasseri Stadsparken i Västerås. Två grisar.
Om det nu inte hade varit för pompen som serverades till samtliga tallrikar. Den var helt enkelt katastrofal. Det måste ha varit långa processer i livsmedelsindustrin sen den pompen var i kontakt med potatis. Innanmätet påminde mest om pulvermos och ytan var brun och vidbränd. Dessutom osalt. Och serverad i något slags pappstrut påminnande om snabbmatskiosk. En sådan pommes skulle kunna sänka Titanic. Alla föresatser om högt betyg försvann som en isbit i helvetet. Vi närmade oss raskt en etta.

Att det hela kunde räddas till två grisar hade inget med maten att göra. Krogen bjuder på en trevlig miljö i ett märkvärdigt hus. Trots den modernistiska ytan riktigt trivsamt. Och personalen var prompt och tjänstvillig. En särskild avdelad i personalen erbjöd sig till och med att fotografera hela sällskapet.

Till bords. Linnea, Katten Jansson, Ingrid, morfar. Sara var också där men är inte med på bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar