Vi har haft gastronomidagar tillsammans med vår mycket goda
vän Vicki. Det här åt vi:
Måndag kväll (hemma)
Potatissallad och
stekta kryddkorvar
Tisdag lunch (Värdshuset Engelbrekt, Norberg)
Viltfärsbiff med
Enbärsgräddsås och potatispuré
Tisdag eftermiddagsfika (Café Bockhammar)
Blåbärskaka med
vaniljsås
Tisdag kväll (hemma)
Choucroute garnie à
la Alsacienne
Onsdag lunch (Karmansbo herrgård)
CHARKBRÄDA FRÅN VÅRA BÖNDER Lufttorkad fänkålskotlett, kryddat
kalkonbröst, Salami, gruvost, bergslagsblå, getost, saltad tomat, syrade
primörer, rökt smör, surdegsbröd
SMÖRSTEKT HJÄLMARGÖS
& PRIMÖRER
Smörad
vitvinsveloute, primörer, brynt färskpotatis
TUPPLÅR FRÅN HAGBY
GÅRD & PASTA
Persilja- &
vitt vin, Karl Johanpasta, getost från Mats-Pers, mandlar, frön.
FÄRSK PASTA &
PRIMÖRER
Persilja- & vitt
vin, Karl Johanpasta, primörer, mandlar & frön.
Onsdag kväll (hemma)
Äppelbräserade kycklingfiléer,
tagliatelle
Torsdag lunch (Skeppshandelns stenungnsbageri, Köping)
Biff med
potatissallad
Pepparlaxsallad
(Här hade stackars Vicki försvunnit mot Västkusten med SJ:s
hungerexpressen).
Nu är vi mätta.
Mätta efter viltfärsbiffen. I bakgrunden syns Elsa Anderssons konditori. |
Hungriga på väg mot Karmansbo herrgård över Ånderns böljor |
Charkuteritallrik |
Tupp |
Gös |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar