söndag 9 augusti 2020

Skinnskattebergsmoderat hyllar nazister

Så här skriver Moderaternas ledare i Skinnskatteberg Bo Öberg på sin blogg:


EU och där igenom också Sverige, måste underlätta för människor som vill ansluta sig till Ukrainas militära styrkor och sluta baktala de som med vapen i hand vill hjälpa till att försvara Ukraina mot Ryssland och dess Ukrainska medlöpares anfallskrig.


Nazister frivilliga i Ukraina


Det här märket kallas Varghaken. Det är en nazistisk symbol. Högsta Domstolen konstaterade 1998 att användning av varghaken kan vara straffbar som hets mot folkgrupp. Här används märket som symbol för den ukrainska Azov-bataljonen. Det är en paramilitär gruppering för frivilliga soldater. Här finns ultranationalister, högerextremister och nazister som öppet förespråkar vit makt och antisemitism. I bataljonen finns också frivilliga från andra länder, också från Sverige.

Befälhavare är nazisten Andrij Biletski som också leder nazistiska Socialnationalistiska församlingen och dess paramilitära gren Ukrainska patrioter, som har som mål bl a att sexuella perversioner och kontakter mellan raserna ska bestraffas.

Den svenske nazisten Mikael Skillt från Svenskarnas parti och Svenska motståndsrörelsen var den förste svensk som anslöt sig till Azovbataljonen. I en intervju med Expressen sa han: ”Jag tror på segregation. Den biologiska mångfalden är beroende av segregation. I största möjliga mån ska man hållas segregerade.”

När den förste svenske frivillige stupade skrev organisationen ”Svenska Ukrainafrivilliga” som startats av Svenskarnas parti på nätet: ”Vi ses i Valhall! Vila i frid kamrat.”

Lokal M-ledare försvarar nazister
Bo Öberg är ledare för Moderaterna i Skinnskatteberg. Han har tidigare utmärkt sig genom att bland annat göra gällande att det var Sovjetunionen som startade andra världskriget (Läs här). I sin blogg har han stött de svenska ukrainafrivilliga. Det är en skam att ett svenskt demokratiskt parti som företrädare har en person som torgför fascistoida åsikter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar