söndag 3 december 2017

Sö'tälje blues

Sista gången vi hörde Sven Zetterberg var på Kvarntorpshögen i augusti 2010. Det blev ingen mer gång. I december för ett år sen lämnade han oss, denna Sveriges främsta bluessångare. Nu hade Sö'tälje jazz- och bluesförening ordnat en minneskväll i Trombon i Sö'tälje stadshus.

Ett varningens ord vid entrén
Det var en ganska blandad kompott som bjöds. En del var riktigt bra musik, ett och annat toppnummer och somligt lite sämre. I publiken i den fullsatta lokalen märktes en hel del äldre män med grått rufsigt hår/skägg. Det var mycket hårpiskor och flera gangsterhattar eller sportkepsar. En och annan luftgitarr syntes också till, men många nöjde sig med att skaka takten. En del skakade ändå. Kvinnorna var av någon anledning inte riktigt lika anskrämliga.

Den ganska olämpliga lokalen var knökfull. Trots tidig ankomst lyckades vi få plats längst bak, bakom ölkön. Arrangörerna var inte sämre än att de bokat ett bord långt fram åt sig själva. Men hög stämning var det.


Konsertsupén hade vi redan dessförinnan intagit på den utomordentliga italienaren La Cantina på Nygatan. Det serverades Toast di salmone royal, Filetto di capriolo och avslutningsvis Torta Diavola (det du!). Allt var mycket bra, vällagat och gott. Det rådde enighet bland grisarna om att fyra av dem skulle titta fram.
Fyra grisar till La Cantina
Tidigare matrecensioner

Fem grisar Matkonsulatet Praeterea censeo
Fascistkramare borde skämmas. Och avgå.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar