söndag 30 juli 2017

Till och med Stockholm har en mitt (eller kanske till och med två)

Stockholms mittpunkt. Bild från DN, Foto Eva-Karin Gyllenberg
Jag har tidigare skrivit om olika områdens mittpunkt. Se t ex här. Nu upptäcker jag med förtjusning att även Stockholm har en sådan (DN 10 juli 2017). Det finns som bekant åtminstone två metoder att bestämma mittpunkten. Det ena är att söka tyngdpunkten - den punkt där en lövsågad modell av området skulle balansera - och den andra är något slags skärningspunkt mellan de nord-sydliga och öst-västliga utsträckningarna. Tyngdpunktsmetoden är förstås att föredra. Stockholms mittpunkt på bilden ligger i Traneberg och är bestämd på det lite enklare sättet. Tyngdpunkten lär enligt artikeln ligga någonstans på Essingeleden. Här är lite andra mittpunkter som jag har skrivit om:

Europa (i Litauen, tyngdpunkt), Europa (i Landskrona), Sverige, Västergötland, Värmland, Skåne (med Ruben som modell), Blekinge och Västmanland (också med Ruben)


Praeterea censeo
Det finns politiker och partier som samarbetar med Sverigedemokraterna. De har köpt SD:s röster för att få egna maktpositioner. I utbyte har SD fått positioner som de annars inte skulle ha fått. Sådana politiker och partier (fascistkramare) bidrar till att få rasisterna att se ut som vore de rumsrena. Fascistkramarna borde skämmas. Och avgå. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar