måndag 14 november 2011

Vad har de ställt till med nu då?

För bra många år sen när sossarna hade tagit makten i Järfälla kommun hörde jag historien om den moderata kommunalpolitiker som en morgon kom till kommunalkontoret. På flaggstängerna satt kommunvapnet - ett får som håller en korsstav med ett banér - mot en röd (!!) bakgrund. Det var ju fel. I Järfällas kommunvapen är bakgrunden grön.

- Vad har de j-la socialisterna ställt till med nu då?

Ilsket svärjande rusade moderaten in på kontoret bara för att finna att det pågick ett besök från Gotlands kommun. Man hade flaggat med Gotlands kommunvapen - ett får som håller en korsstav med ett banér mot en röd bakgrund. Ridå.

På ledarsidan i Pravda (Dagens Nyheter) publicerades i fredags en bild av två moderata ministrar som håller presskonferens i Rosenbad:

Ministrarnas talarstolar är prydda med lilla riksvapnet: Tre gula kronor på en röd vapensköld. Vadå? Röd? Ska den inte vara blå? Vad har de j-la moderaterna ställt till med nu då? Men lugn, lite längre fram i tidningen finns ännu en bild från samma presskonferens:


Ordningen är återställd. Nu är vapensköldarna blå med gula kronor. Men vad var det som hände egentligen? Är det Pravdas ledarredaktion som skickar subtila signaler? Plats för kremlologi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar