fredag 11 augusti 2023

Gå väst för ost

Dagens provianteringsresa hade som mål Jan-Olsgården som ligger mellan Högfors och Silverhöjden i norra delen av Ljusnarsbergs kommun nära dalgränsen. Där finns en getgård med gårdsmejeri och avsalu av getost m m. Ostarna var väl lite av en besvikelse. Där fanns nämligen bara färskost. Det fick bli en smaksatt med grönkål och en annan med gräslök. Det var helt okej färskostar, men vit- och grönmögelostarna var ännu inte färdiga. Däremot blev det också en get-/griskorv som var matig och god.

Som etapp på vägen hade vi lagt in Löa. Först besåg vi Löa Hytta. Sen uppsöktes Perssons Magasin i Västra Löa. Där serverades en fin liten lunch med rostbiff, potatissallad och picklad lök. Vi kunde också handla med oss en grovkorning leverpastej från Sikfors Herrgård och knäckebröd från Grythytte Qwarn.

Väl hemkomna serverades en liten buffé på allt detta åtföljd av älgörts- respektive porskryddat brännvin. Så var allt väl igen. Billigt blev det väl inte, men vi tröstade oss med att vi ju inte åker till Thailand.

Löa hytta

Kråset smörjs i Västra Löa

Forsparti i Östra Löa efter stormen Hans


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar