torsdag 14 februari 2013

Lasagne My Little Pony

Det var en gammal sed när man skulle blota att alla bönder skulle komma dit där hovet var och föra dit de förråd de skulle behöva medan gästningen pågick. På de gästningarna skulle alla vara med på ölgille. Där dödades alla slags husdjur och även hästar och allt det blod som kom av detta kallades offerblod och de skålar det förvarades i kallades offerblodskålar. Och med offerblodskvastar som var gjorda som vigvattenskvastar skulle man stryka alla altarna och hovets väggar både på utsidan och insidan och sedan stänka på människorna. Och slaktköttet skulle man koka till människornas glädje.
Snorre Sturlasson: ”Håkon den godes saga”

År 732 utnämnde påven Gregorius III missionären Bonifacius till ärkebiskop av Mainz och uppdrog åt honom att förbjuda de nyomvända att äta hästkött för att skilja dem från hedningarna som äter hästkött vid sina religiösa ceremonier.

Sedan det avslöjats att det finns hästkött i färdig lasagne i butikerna höll EU:s jordbruksministrar krismöte i går kväll. Frankrikes president François Hollande hade krävt stränga straff för den som blandar hästkött i lasagnen. ”Jag är väldigt upprörd” säger Sveriges jordbruksminister Eskil Erlandsson. Ministrarna enades om att genomföra tusentals dna-tester på köttprodukter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar