måndag 5 december 2011

Emi firar förtida jul

I helgen var vi i Lund och tjuvstartade på julfirandet med Emi och hennes mamma, eftersom de inte har möjlighet att komma upp till Svealand i jul. Emi fick ett dockskåp i julklapp. Det var en succé. Det medföljde två bebisar som invånare. En redan befintlig nalle flyttade också in.  Sen vi var tvungna att gå ut på förmiddagen och köpa lite mer invånare och och möblemang. Nu flyttade både Pippi, Annika och Tommy in, samt en figur från ett happy meal, som utnämndes till Pippis pappa.

Här jobbar Emi med dockhuset.
Senare på kvällen bar det av till Grand Hotel för det grandiosa julbordet. Pippi, Tommy och Annika flick följa med:

Emi mumsar julbord på Grand i Lund. Pippi, Tommy och Annika ligger på bordet.
Mätta och nöjda gick vi ut för att leta efter en taxi. Eftersom det inte tycktes gå att hitta en rimligt hederlig taxi så fick det bli buss istället. Emi var mer nöjd med det. När vi så småningom klev av tog hon farväl av bussen med ett "Hej då bussen!"

Emi och Hanna på Bangatan, på jakt efter en hederlig taxi.
Emi på bussen. Observera att Pippi, Tommy och Annika är med.
I allt var det en utomordentligt trevlig förtida julafton och på söndagen for vi hem igen till Bergslagen. Det gick som på räls ända till Stockholm C. Heja SJ! På Stockholms C körde de det gamla Jacques Tati-tricket med att skicka passagerare kors och tvärs mellan plattformarna. Kanske inte så skitkul. Hungerexpressen mot Örebro var sen en halvtimme försenad och knökfull med folk. Bu SJ!

1 kommentar:

  1. Jätte-bra dokumentation av helgen! Jag tar gärna de här bilderna i original sen - men det kan jag ju kopiera nästa gång vi ses också!

    SvaraRadera